Ötven százalékkal megemelik az érmet szerző sportolóknak járó pénzjutalmak összegét

Fotó: gov.roA kormány 50 százalékkal emeli a rangos nemzetközi versenyeken érmet szerző sportolóknak járó pénzjutalmak összegét - jelentette be kedden a miniszterelnök.

Nicolae Ciucă az idei nyár folyamán a nemzetközi versenyeken kiválóan teljesítő sportolókat és edzőiket fogadta egy ceremónia keretében a Victoria-palotában. A miniszterelnök a kormány elismerését és köszönetét fejezte ki a sportolóknak, hangsúlyozva, eredményeik annál is inkább értékelendők, mivel az elmúlt években a koronavírus-járvány jelentősen megnehezítette a felkészülésüket.

Beszédében a kormányfő felidézte többek között David Popovici világ- és Európa-bajnok úszó, Bianca Ghelber Európa-bajnok kalapácsvető és Cătălin Chirilă világbajnok kenus kiváló teljesítményét, valamint az evezés, tenisz és asztalitenisz terén elért remek eredményeket. Hozzátette, meggyőződése, hogy ezek a teljesítmények amellett, hogy ráirányítják az emberek figyelmét ezekre a sportágakra, tudatosítják a sportolás fontosságát.

Nicolae Ciucă elmondta, a kormány elkötelezetten támogatja a sportolók felkészüléséhez szükséges infrastruktúra fejlesztését, valamint a nemzeti sportstratégia mielőbbi elfogadását. A kormányfő ugyanakkor bejelentette, hogy 50 százalékkal tervezik emelni a nemzetközi versenyeken érmet szerző sportolóknak járó pénzjutalom összegét. Az erről szóló törvénymódosítást jövő heti ülésén fogadja el a kabinet.

Az eseményen - amelyen Marian Neacşu kormányfőtitkár, Mara Mareş államtanácsos és a szakszövetségek elnökei is részt vettek - a miniszterelnök kitüntetéseket adott át a sportolóknak és edzőiknek. 

Kapcsolódók

Kimaradt?