Öt Hargita megyei településen riasztottak medve jelenléte miatt az elmúlt napokban

Az elmúlt néhány napban öt medve jelenlétéről érkezett bejelentés a Hargita Megyei Csendőrséghez. Az egyik nagyvad megsebesített egy tehenet – tájékoztat közleményében a hatóság.

A medvéket Balánbányán, Fitódon, a Csíkszeredához tartozó Csobotfalván, Gyergyóhodoson és Libánban észlelték.

Az utóbbi helyszínen kedd hajnalban sebesített meg a nagyvad egy tehenet, amelyet ezután a gazdának le kellett vágnia. A helyszínre riasztott csendőrök már nem találták ott a medvét.Illusztráció: MTI/Veres Nándor

Néhány nappal korábban Balánbányán jelentették medve felbukkanását, amely egy fából épített garázsba tört be. A helyszínre siető rendőrök ez esetben sem találták már ott az állatot. A Fitódban jelzett medvére utaló nyomokat nem találtak a csendőrök a helyszínen. Ugyanazon a napon érkezett bejelentés Csobotfalváról, hogy ott is láttak medvét. A Gyergyóhodoson látott medvének is már csak hűlt helyét találták a csendőrök.

Idén, év eleje óta több mint 50 medve lakott területen való jelenlétéről értesítették a hatóságokat. Az embereket továbbra is arra kérik, hogy ha medvét látnak, hívják a 112-es sürgősségi számot, ne próbáljanak közbelépni, ne etessék és ne közelítsék meg az állatokat, hogy lefotózzák őket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?