Oszlopnak csapódtak autójukkal: meghalt egy 14 éves fiú és egy 45 éves nő

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt hétfőn kora este Bihar megyében, a Biharfüredről lefelé vezető szerpentinen Bondoraszó (Budureasa) közelében. Egy személygépkocsi letért az útról és egy betonoszlopnak csapódott. Az ütközésben a helyszínen életét vesztette egy 14 éves fiú és egy 45 éves nő, két további személyt, egy 10 éves gyermeket és egy 49 éves felnőttet súlyos sérülésekkel, de stabil állapotban kórházba szállítottak – közölte dr. Hadrian Borcea, a Bihar Megyei Sürgősségi Kórház orvosigazgatója.

Az ebihorenaul.ro hírportál beszámolója szerint a baleset egyelőre tisztázatlan körülmények között történt. Az személyautó egy, az út menti villanyoszlopnak ütközött. A helyszínre több mentőautót és rohammentőt is riasztottak, ám a két halálos áldozatot már nem tudták megmenteni, mindkettőjüket ki kellett szabadítani az összeroncsolódott gépjárműből.

Fotó: Borsi Balázs

Az Info Trafic közlekedési Facebook-csoportban a baleset híre alatt sokan azt tették szóvá, hogy a télen leszórt nagy mennyiségű sós homok még mindig beborítja az utat, ami rendkívül csúszóssá teszi, és senki sem takarítja le az aszfaltot a lerakódott homokrétegtől. A kommentelők szerint ugyanis ez okozhatta a bajt, aki nem ismeri az utat, az könnyen bajba kerülhet a homokos, kacskaringós szakaszon. A hozzászólók közül többen egybehangzón állították, nem is szükséges nagyobb sebesség ahhoz, hogy egy autó megcsússzon rajta és bekövetkezzen a baj.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?