Összecseréltek két holttestet a bukaresti törvényszéki orvostani intézetben

Vizsgálat indult a bukaresti törvényszéki orvostani intézetben (INML), miután két holttestet összetévesztettek, és a tévedésre csak két héttel később derült fény, írja a G4Media.ro. A portál szerint egy francia állampolgár földi maradványait adták át egy elhunyt amerikai állampolgár hozzátartozóinak.

Az amerikai állampolgár hozzátartozói január 7-én jelentkeztek az intézetben, hogy azonosítsák és elszállítsák rokonuk holttestét, azonban tévedésből egy francia állampolgár holttestét adták át nekik.

A hibát csak január 20-án fedezték fel az intézetben, amikor a francia elhunyt családja jelentkezett a holttestért, amelyet időközben az amerikai család már elhamvasztatott és elszállíttatott az Amerikai Egyesült Államokba.

A bukaresti törvényszéki orvostani intézet közleményben kért elnézést a két érintett családtól az elkövetett hibáért, amelyhez hasonló – mint írták – még sosem fordult elő az intézet történetében, és ígérte, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a jövőben még egyszer ne forduljon elő ilyesmi.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?