Tévedésből nem a hozzátartozóját temette el egy Kolozs megyei család

A dési városi kórház alkalmazottainak hibájából nem a hozzátartozóját, hanem egy vadidegent temetett el egy szásznyíresi (Kolozs megye) család. A hullaházban összecseréltek két halottat.

A morbid tévedésről beszámoló dejeanul.ro cikke szerint múlt vasárnap meghalt egy 74 és egy 66 éves nő a dési városi kórházban. Előbbi asszony szásznyíresi volt, utóbbinak nem voltak iratai, csak annyit lehetett tudni róla, hogy kolozsvári.

A szásznyíresi nő családja kikérte a halottat, és annak rendje-módja szerint virrasztást is tartott, nyitott koporsóval. A rokonoknak feltűnt ugyan, hogy az asszony nem hasonlít a hozzátartozójukra, de ezt a boncolás okozta elváltozásokkal magyarázták. Fel sem merült bennünk, hogy a kórház tévedett.

Pedig ez történt. És erre úgy derült fény, hogy a kórháznak időközben sikerült értesítenie a halálesetről az ugyanaznap elhunyt, iratokkal nem rendelkező nő hozzátartozóit, és jelentkezett is érte egy unokaöccse. A férfi akkor jött rá, hogy a halott nem a nagynénije, amikor Kolozsvárra hazaérve kinyitotta a koporsót.

A hatóságok elrendelték a Szásznyíresen eltemetett nő kihantolását. A rendőrség hivatali mulasztás gyanújával indított vizsgálatot az ügyben.

Kimaradt?