Tévedésből 430 ezer eurós nyugdíjat állapítottak meg egy enyedi nőnek

Tévedésből hihetetlen összegű, mintegy 430 ezer eurós nyugdíjat állapítottak meg egy nagyenyedi nőnek. A hivatali packázások miatt Eugenia Brişcaru azóta még a korábban járó 844 lejt sem kapja.

A 61 éves nő kálváriájáról az adevarul.ro számolt be. E szerint Eugenia Brişcaru 2003-ban, korkedvezménnyel ment nyugdíjba. A gondjai idén kezdődtek, amikor átköltözött Maros megyébe, és kérvényezte, hogy a nyugdíjazási iratcsomója a Maros megyei illetékes hivatalhoz kerüljön.

Nem tudni milyen okból, de a dosszié átküldése előtt a Fehér megyei nyugdíjpénztár új összeget állapított meg számára az addigi 844 lej helyett. Eugenia Brişcarunak elakadt a lélegzete, amikor az értesítést kézbe vette, ugyanis a dokumentumon 1.927.452 lej szerepelt.

A nő tudta, hogy nyilvánvaló számolási hibáról lehet szó, ezért azonnal értesítette a nyugdíjpénztárat a tévedésről. Ekkor kapta az újabb csapást: az illetékesek ezúttal az eddiginél kisebb, 786 lejes nyugdíjat állapítottak meg. Eugenia Brişcaru ezért most úgy döntött, bepereli a hivatalt.

A Fehér megyei nyugdíjpénztár illetékesei nem tudtak magyarázatot adni az adevarul.ro-nak a történtekre.

Kimaradt?