banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Orosz légicsapásként mutatott be egy videojátékrészletet a tévéhíradó

Egy öt évvel ezelőtti számítógépes játék videós részletére hitte azt az egyik egyiptomi tévécsatorna, hogy az oroszok pár nappal ezelőtti légi támadása szerepel rajta.

Ahmed Moussát saját hazájában is ellentmondásos tévés személyiségként tartják számon, de a most hétvégi eset után alighanem megszaporodik majd a férfit komolyan venni nem tudók száma. A műsorvezető a Sada el Balad csatorna vasárnap esti adásában dicsérte az Iszlám Állam ellen fellépő oroszokat, dicsérő hangon kommentálva egy videót, amin egy Szíriában zajló orosz hadművelet látható.

„Az oroszok megcsinálták. Igen, ez az orosz hadsereg, ez az orosz fegyverarzenál, ez Vlagyimír Putyin” – mondta, az amerikaiakkal szemben magasztalva az oroszokat. Íme a tévéműsor felvétele, amit 2:30-tól érdemes nézni.

A felvételen egy éjjellátóval rögzített légi pozícióból zajló hadművelet látható, melyben helikopteres katonák lőnek ki földi járműveket. Az Egyptian Streets blogra hivatkozó Washington Post azt írja: a videóval az talán a kisebbik probléma, hogy már öt éve megtalálható a YouTube-on, a nagyobb gond az, hogy egy számítógépes játékból van kivágva. Az Apache Air Assault című játékot egyébként valóban orosz fejlesztőstúdió csinálta, ez legalább stimmel.

banner_y97vR58b_970x250.png

Kimaradt?