Orban: elérkezett az ideje a járványügyi korlátozások feloldásának

Ludovic Orban parlamenti képviselő, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) volt elnöke szerint elérkezett az ideje, hogy a kormány feloldja a veszélyhelyzettel járó korlátozásokat, amint a Covid-19 világjárvány ötödik hulláma véget ér.

„Egyre több ország dönt az állampolgárok jogait és szabadságát korlátozó egészségügyi intézkedések feloldása mellett. Itt az ideje, hogy ezt Románia is megtegye. A szabadság egyéni felelősségtudatot is feltételez. Elérkezett az ideje, hogy a kormány kimutassa bizalmát polgáraival, azok felelősségtudatával szemben, és feloldja a veszélyhelyzettel járó korlátozásokat, amint a világjárvány ötödik hulláma véget ér” – írta hétfői Facebook-bejegyzésében Ludovic Orban.

Forrás: Agerpres

Hozzátette, „két év telt el korlátozásokkal, tájékoztató vagy félretájékoztató kampányokkal, a járvány megfékezésére tett sikeres vagy kevésbé sikeres intézkedésekkel, oltások és kezelések kidolgozásával. Most azonban eljött az idő, hogy visszatérjünk a normális életünkhöz, hogy a többi vírushoz hasonlóan kezeljük a koronavírust, amelyről most már majdnem mindent tudunk, tudjuk, hogyan terjed, és hogyan tudunk védekezni ellene, tudjuk, milyen kockázatokkal jár”.

„Mindenki beoltathatja magát ellene. Vagy erősítheti immunrendszerét, ha nem akar oltást felvenni. Most már mindenkinek személyes gondja és felelőssége, hogyan viszonyul a vírushoz” – nyomatékosította a volt liberális elnök.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?