banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Nyugdíjas egyesület széfjét rabolta el három fiatal Petrozsényban

Előzetes letartóztatásba került szombaton Petrozsényban három, 25 és 32 két év közötti fiatal, akiket azzal gyanúsítanak, hogy elloptak egy 168 ezer lejt tartalmazó széfet egy helyi nyugdíjas egyesület székhelyéről – közölte a Hunyad Megyei Rendőrs-főkapitányság.

A gyanúsítottakat a város egyik lakónegyedében tartott házkutatások nyomán vették őrizetbe. A rendőrség közlése szerint a három fiatal egy cinkostárssal együtt betörték az egyesület pénztárhelyiségének ajtaját július 8-ra virradóra, a széfet betették egy autó csomagtartójába, és elhajtottak.

A petrozsényi bíróság szombaton elrendelte a három fiatal 30 napos előzetes letartóztatását minősített lopás gyanújával, cinkostársuk jelenleg őrizetben van a rendőrségi fogdában. Az ellopott pénzösszegnek egyelőre csak a tíz százaléka került elő az egyik gyanúsítottnál tartott házkutatás során.

A rendőrség ugyanakkor kétezer lejre bírságolta a kárvallott nyugdíjas egyesületet is, mert nem tartották be a törvényben rögzített minimális biztonsági előírásokat.

(Címlapkép: Román Rendőrség/Facebook)

Kapcsolódók

Kimaradt?