banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Romániában fogták el egy veszprémi ékszerbolti rablás egyik gyanúsítottját

Őrizetbe vették Magyarországon a tavaly novemberi veszprémi ékszerbolti rablás egyik, Romániában elfogott gyanúsítottját, társait továbbra is keresik - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

A 2020. november 4-én délután, egy veszprémi ékszerboltban történt bűncselekmény ügyében a megyei főkapitányság csoportosan és felfegyverkezve, jelentős értékre elkövetett rablás és rongálás gyanúja miatt nyomoz - írták.A gyanúsítottat Ártándnál adták át a magyar hatóságoknak | Fotó: MTI

Az eljárás adatai szerint egy hattagú társaság rontott be maszkban, csuklyában az áruház épületében működő ékszerüzletbe, és betörték az üvegvitrineket. A boltban dolgozó férfi próbált védekezni, ezért a támadók botokkal és kalapácsokkal bántalmazták. Végül a hat ember mintegy 12 millió forintnyi értéket zsákmányolt, a rongálással pedig mintegy 4 millió forint kárt okozott.

A nyomozók a szemle, az adatgyűjtés és a nyomok elemzése eredményeként az elkövetők közül két román embert azonosítottak. Az egyik gyanúsítottat a román rendőrök az európai elfogatóparancs kibocsátása után egy hónapon belül elfogták.

A 29 éves férfit a magyar nyomozók csütörtökön átvették, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki. Másik, azonosított társát továbbra is keresik, és zajlik a többi elkövető felkutatása is. A Veszprém Megyei Főügyészség azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy indítványozta az őrizetbe vett férfi letartóztatását.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?