Háromszéken folytatódik a betöréssorozat

A háromszéki rendfenntartók látszólag nem tudják megfékezni az elmúlt napokban rendszeressé vált betöréseket. A kijárási tilalom és az ezt felügyelni hivatott rendőrség, csendőrség és hadsereg sem tudja megelőzni a betöréseket és fosztogatásokat.

A legtöbb esetben ugyan utólag azonosítják az elkövetőeket, ám az elmúlt héten több olyan eset is történt, hogy a rablók erőszakosak voltak, megverték az otthon tartózkodó háziakat. Legutóbb egy hídvégi házba törtek be ismeretlenek, ahonnan háztartási gépeket, elektronikai eszközöket, ékszert és pénzt vittek magukkal, tájékoztatott hétfőn a rendőrség.

Rámutatnak, hogy a hídvégi házban nem tartózkodott senki, ezért a tulajdonos a hétvégén vette észre, hogy kifosztották. A rendőrök azonosították a két elkövetőt, egy 30 és egy 19 éves férfit. Lakásukon ugyanis megtalálták az ellopott tárgyak egy részét, amit visszaszolgáltattak jogos tulajdonosának. A betörők ellen bűnvádi eljárás indult.

A megromlott közbiztonság miatt aggódó háromszékiek a közösségi oldalakon buzdítanak önszerveződésre. Ellpanaszolják, hogy nem érzik magukat biztonságban, annak ellenére, hogy a jogi keretek, vagyis a kijárási tilalom és az ezt felügyelni hivatott rendőrség, csendőrség és katonaság is adott lenne, hogy megelőzzék és megfékezzék a betöréseket és fosztogatásokat.

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester és Tamás Sándor, a háromszéki önkormányzat elnöke arra szólította fel a Kovászna megyei készenléti bizottságot, a prefektust és a rendfenntartókat, hogy a kijárási tilalomra vonatkozó rendeletet a város minden negyedében egyformán alkalmazzák és figyelnek azokra a csoportokra, akik a kijárási tilalom ellenére gyalogosan járják a város utcáit.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?