Nicolae Ciucă: az uniós pénzek lehívásának aránya elérte a 70 százalékot

Romániában idén az uniós alapok abszorpciós rátája meghaladta a 70 százalékot, és az országnak sikerült elkerülnie 3 milliárd eurós uniós forrás megvonását a 2014–2020-as pénzügyi keretből - jelentette ki a szerdán a miniszterelnök.

Nicolae Ciucă emlékeztetett arra, hogy idén a kormány a Támogatás Romániának elnevezésű intézkedéscsomagjával a vállalkozásokat is támogatta, az eddigi legnagyobb arányú összeget fordította a költségvetésből beruházásokra, és ugyanígy fog eljárni jövőre is.

Fotó: Gov.ro

„Továbbra is támogatni fogjuk a gazdaságot, továbbra is intézkedünk arról, hogy a gazdaság egyensúlyban maradjon, és ne érintsenek bennünket a gazdasági válság európai és globális szintű következményei” – ígérte a miniszterelnök.

Amint a Maszolon megírtuk, az RMDSZ-es Cseke Attila által vezetett Fejlesztési és Közberuházáokért felelős Minisztérium elérte, sőt meg is meghaladta a Regionális Operatív Program (POR) kapcsán 2022-re kitűzött célokat.

„Annak ellenére, hogy 2021-hez képest idén bátrabb célokat, több pénz lehívását tűztük ki célul, és annak ellenére, hogy a fejlesztési minisztérium Regionális Operatív Programmal dolgozó csapata jelentősen kisebb volt, minden kitőzött célt elértünk, és túlteljesítettünk. Ez azt jelenti, hogy el nem költött pénzt nem küld vissza Románia az Uniónak, minden rendelkezésre álló erőforrást a települések fejlesztésére költöttünk” – mondta Cseke Attila.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?