Nem térítette meg a belépők árát az online platform, a fogyasztóvédők megbüntették

Megbüntették a fogyasztóvédők a iabilet.ro jegyértékesítő platform üzemeltetőit, mert nem térítették vissza a belépők árát az előadások elmaradása esetén.

A hatóság keddi tájékoztatása alapján a benyújtott panaszok nyomán a Kolozs megyei irodájuk folytatott eljárást az ügyben, és a szabálysértések miatt 55 ezer lejes bírságot szabott ki.

A News.ro beszámolója szerint tavaly május óta országos szinten 124 panaszt nyújtottak be amiatt, hogy a iabilete.ro oldalon nem minden esetben térítették meg a vásárlók pénzét az előadás elmaradása esetén. A fogyasztóvédelmi hatóság elnöke felszólította a szolgáltatót, hogy hagyjon fel a tisztességtelen üzelmekkel, határidőtől függetlenül, a vásárló kérésére haladéktalanul térítse vissza a belépők teljes értékét.

Illusztráció | Fotó: Pixabay

A felügyelők megállapították azt is, hogy a mikor elmaradt előadások alkalmával visszatérítették a belépő árát, a közvetítői díjat nem fizették vissza a vásárlónak. Ez amúgy fel van tüntetve a iabilete.ro oldal felhasználói szabályzatában is, de a fogyasztóvédők szerint tisztességtelen gyakorlat. Szabálytalannak ítélték azt is, hogy a vásárlók kötelesek elfogadni ezeket az általános szabályokat.

A keddi közleményből az is kiderült, hogy ezen túlmenően a nyilvánosság előtt olyan hamis információkat terjesztetek, amely félrevezetőek lehettek a fogyasztók számára, olyan vásárlásra sarkalták őket, amit különben nem terveztek – hogy ez pontosan miben nyilvánult meg, azt nem részletezték.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?