banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Nem potyára dolgoznak az Erdélystat szerkesztői – ezek a portál nézettségi mutatói

Az Erdélystat statisztikai portálnak kétéves működése alatt közel 150 ezer látogatója volt, akik összesen 430 ezer oldalt nyitottak meg. A települések, megyék és régiók szintjén elérhető adatlapokat 93 ezer alkalommal keresték fel olvasók – közölték kedden az oldal szerkesztői.

Az adatok szerint az Erdélystat demográfiai, egészségügyi, gazdasági és oktatási témájú közleményeit és elemzéseit 58 ezerszer, az érettségi és képességvizsga rangsorokat több mint 33 ezerszer nyitották meg a felhasználók. A legmagasabb látogatottsága az adatvizualizációknak volt, közel 110 ezer megtekintéssel. „Statisztikáink azt a célt is szolgálják, hogy társadalmi párbeszédet indítsanak el az erdélyi magyarokat érintő kérdések kapcsán” – emlékeztetnek a szerkesztők.

A statisztikai portálon a két év alatt 17 statisztikai közlemény és 19 elemzés jelentet meg, amelyeket összesen közel 58 ezerszer kerestek fel a felhasználók. Elemzések alapvetően demográfiai, egészségügyi, gazdasági és oktatási témákban jelentek meg. A publikációik között a legtöbbször a népesség-előrejelzéssel foglalkozó elemzésüket keresték fel a felhasználók (6028 megtekintés), a demográfiai témakörben még az erdélyi romák és szegregátumok helyzetét tárgyaló elemzésük érdekelt sokakat (3007 megtekintés).

További részleteket az Erdélystat nézettségi adatairól itt találhat.

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?