Nagyértékű orvosi eszközöket kapott többek között a csíkszeredai kórház

Négy darab hemodialízis gépet adományozott a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára a Lions Club helyi szervezete. A kedden átadott eszközök összértéke 10 ezer euró.

A négy korszerű eszköz egy határokon átívelő jótékonysági akció részeként érkezett a Hargita megyei intézménybe. A gépeket a Lions Club csíkszeredai szervezetének képviseletében Bőjte Dániel elnök adta át a kórház vezetőségének.

A Maszol érdeklődésére Bőjte Dániel elmondta: a Lions Club International szervezet csíki képviselőiként a céljuk, hogy a nemzetközi adományakciókból helybe is tudjanak juttatni. „Így sikerült Ausztriából a bukaresti kollégák segítségével behozni az országba 47 dialízisgépet, ebből 12-t Hargita- és Kovászna megyében osztottunk ki” – számolt be az akcióról a képviselő.Fotók: Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház

Hozzátette: a 12 gép közül 4 került Csíkszeredába, míg kettőt-kettőt Gyergyószentmiklósra és Székelyudvarhelyre, egyet-egyet Kézdivásárhelyre és Kovásznára, további kettőt pedig Sepsiszentgyörgyre juttatnak el. A korszerű gépek értéke darabonként 2500 euro.

Az adományért dr. Konrád Judit kórházmenedzser mondott köszönetet. Mint fogalmazott: a Lions Club több alkalommal segítette a kórházat, többek között az EEG-központ is a segítségükkel jött létre

Dr. Ilyés Andrea nefrológus szakorvos az átadás alkalmával elmondta: a hemodialízis gépekre nagy szükség van, a pandémia idején megnőtt a művese kezelésre szorulók száma. A kórház meglevő gépei mellett így a most adományozottaknak is nagy hasznát fogják venni.

Kapcsolódók

Kimaradt?