banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Koronavírus-gyógyszereket kapott Magyarországtól a csíkszeredai kórház

A koronavírus-fertőzöttek kezelésére alkalmas gyógyszereket adtak át Magyarország kormánya nevében a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház részére. Az ezer doboz Favipiravir Meditop nevű készítmény több mint ezer közepesen súlyos és súlyos állapotban levő fertőzött kezelésére elég.A szerző felvételei

Csütörtökön adták át annak az adománynak a második felét, amelynek keretében az elmúlt héten öt darab hordozható lélegeztető gép is érkezett Csíkszeredába. A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház részére juttatott ezer doboznyi Favipiravir Meditop elnevezésű gyógyszer a közepesen súlyos és súlyos állapotban levő koronavírusos fertőzöttek kezelésére szolgál. A magyar kormány által felajánlott tabletták segítségével több mint ezer fertőzött kezelése lehetséges. 

A Favipiravir Meditop tabletta a vírusellenes készítmények csoportjába tartozik, a vírusok szaporodását gátolja azokban a sejtekben, amelyekbe a vírus a fertőzéssel bejutott. Az adományt a kórház vezetősége nevében Dr. Konrád Judit menedzser vette át, a magyar kormányt Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának vezetője Tóth László képviselte.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?