banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Ilyen egy zsúfolt reggel a csíkszeredai kórház sürgősségi osztályán

Szemléletes bejegyzésben mutatta be sürgősségi osztályának egy reggelét a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház közösségi oldalán. A bejegyzés középpontjában a koronavírus ellen folytatott megterhelő küzdelem áll.

„Hétköznap reggel a kórház sürgősségi osztályán. Még nyugalom, még készülődés. Aztán lassan és fokozatosan, szinte észrevétlenül, kezdenek felpörögni az események” – így kezdődik a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház keddi bejegyzése az intézmény közösségi oldalán. Az írás szemléletesen mutatja be az osztály Covid-betegeket ellátó kórtermében folyó munkát.Betegfelvétel. Minden itt kezdődik | Fotók: Csíkszeredai Hargita Megyei Sürgősségi Kórház

A kórházba ezen a reggelen is folyamatosan érkeztek a koronavírussal igazolt betegek, a fertőzöttek és fertőzésgyanús betegek számára fenntartott váróteremben pedig teszteléseket végeztek.

„Miközben a Covid-kórteremben és váróban pörgés van, a többiben szinte csend: egy bácsit a bőrgyógyászatra küldenek tovább, egy gyomorfájós nénit vizsgálat után gyógyszerrel haza, egy folyton menni akaró, az utcán elesett részeget pedig egy ideig próbálnak rábírni, hogy feküdjön még le, de aztán el kell engedniük, bár alig tud állni a lábán. A munka és a figyelem a Covid-kórteremre koncentrálódik…” – olvasható a kórház közösségimédia-oldalán közzétett bejegyzésben. Vizsgálati eredmények rögzítése.

A betegek állapotáról drámai sorokban számoltak be: „Van köztük, aki csak fekszik, van, aki nagyra nyílt szemmel néz maga köré és van, akin látszik, hogy minden levegővételért megküzd. Érte aggódnak az orvosok is, tudják, néhány nap múlva még rosszabb lehet.”Elhelyezésre váró Covid-betegek.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Sürgősségi Betegellátó Egységében szeptemberben összesen 2087 beteget láttak el, közülük 126 személy volt koronavírussal fertőzött és 124 személy került kórházba a fertőzés miatt. Októberben már 1823 betege volt az osztálynak és közülük 264-en voltak igazoltan koronavírusosak, 168 beteg került kórházba az osztályon keresztül. 

A csíkszeredai kórházban jelenleg összesen 192 Covid-beteget ápolnak, közülük 152-nek van szüksége oxigénre. A betegek 90 százaléka nincs beoltva koronavírus ellen.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?