Mi fér bele egy kávéba? Böjte Csabával beszélgettünk

A gyermekekkel szembeni visszaélésekre nincs bocsánat – ebben egyetért a magyar közvélemény. Főként azok után, hogy több gyermekotthonban történt szörnyűséges tettre is fény derült az elmúlt években. Abban azonban már megoszlanak az álláspontok, hogy ki tehető felelőssé, ha megtörténik a legrosszabb, és miként lehet úgy alakítani egy nagy szervezet működését, hogy a jövőben minden hasonlót elkerülhessenek. Mi is kerestük ezekre a kérdésekre a választ, ezért Böjte Csaba szerzetest Kolozsváron megpróbáltuk a komolyabb témákról is faggatni, mindamellett, hogy az alapítvány történetéről, a gyermekekről és a célokról is elbeszélgettünk, hogy olvasóink, nézőink átláthatóbb képet kapjanak.

Beszélgetésünk során arról is szó esett, hogy noha megpróbálták kellő értékrendszerrel útnak indítani a gyerekeket, volt nevelő, aki a gondjaira bízottaknak szárnyát szegte. Lelkileg és testileg is traumatizálta, szexuálisan bántalmazta őket, visszaélt a kiszolgáltatottságukkal.

Videónk március 9-én, szombaton 11 órakor vált elérhetővé. Kattints a YouTube-csatornánkra, majd a feliratkozás fülre, ha nem szeretnél lemaradni!

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?