Megvonja a bizalmat Gálfi Árpádtól a Szabad Emberek Pártja?

Jövő hétre ígérte a Szabad Emberek Pártjának (POL) székelyudvarhelyi tanácsosi frakciója, hogy részletesen kiértékeli, mennyiben teljesítette a városvezetés a 2021 szeptemberében megfogalmazott elvárás-listát.

A frakció korábbi kitétele az volt, hogy a konkrét feltételeket tartalmazó lista legalább 90 százalékos arányban teljesüljön, ellenkező esetben megvonhatják a bizalmat Gálfi Árpád polgármestertől.

„Kielemezve a hivatal 11 hónapos eredményeit mi, a székelyudvarhelyi Szabad Emberek tanácsosi frakciója aggodalmunkat és elégedetlenségünket fejezzük ki a város beruházási és fejlesztési projektjeinek jelenlegi stádiuma miatt. Attól tartunk, hogy ebben az ütemben mind a saját, mind az EU-s finanszírozású beruházások kivitelezése kétségessé válik” – áll abban a dokumentumban, amelyet 2021. szeptember 9-én mutatott be a sajtó képviselőinek Godra Zsolt frakcióvezető és Péter Balázs frakcióvezető-helyettes.Forrás: udvarhely.ro

Ennek fényében az udvarhelyi önkormányzat többségi frakciója egy konkrét feltételeket tartalmazó elvárás-listát fogalmazott meg a városvezetés irányába, azzal a kitétellel, hogy amennyiben ezek nem valósulnak meg legalább 90 százalékos arányban, a POL-frakció megvonhatja a bizalmat a polgármestertől.

A POL elvárásai

A feladatcsomagban – 2022. március elsejei határidővel – a tervezési és kivitelezési szerződés megkötését várták el a  Székelytámadt vár, a mobilitási projektek, az új inkubátorház, a csillagvizsgáló, a tömbház-szigetelés, a Bányai János Szakközépiskola, a Tompa László Általános Iskola és a minifocipálya esetében.

Godra Zsolt, a székelyudvarhelyi POL frakcióvezetője | fotó: szabademberek.roA POL-frakció elvárásai között tervek elkészítése, közbeszerzések kiírása, esetenként befejezése, kivitelezési szerződések megkötése, megvalósíthatósági tanulmányok elkészítése, további források lehívása szerepelt az Ugron Gábor utca felújítása, a Csereháti és a kórház mögötti ifjúsági és szolgálati lakások körüli területrendezése, a város két strandjának a modernizálása, egy új uszoda létrehozása, a városi stadion felújítása, a Budvár-negyedi rendezési terv, a Csereháton építendő napközi körüli rendezési terv, a stadion melletti ideiglenes helikopter-leszálló pálya kivitelezése, illetve egy állandó helikopter-leszálló pálya esetében. Megjegyezték továbbá, hogy 2022 márciusáig kérik a városi kutyamenhely végleges átadását.

Godra Zsolt és Péter Balázs részéről akkor elhangzott, hogy az elvárások nem teljesíthetetlenek, továbbá, hogy az elvárásokat akár üzenetként is fel lehet fogni az udvarhelyi városvezetés (polgármester, alpolgármester, városmenedzser, jegyző) irányába.

Jövő hétre ígérték a kiértékelést

Három héttel a határidő lejárta után érdeklődtünk a  székelyudvarhelyi Szabad Emberek tanácsosi frakciójánál az elváráslistával, megvalósulási arányával, illetve az ennek függvényében hozott döntéssel kapcsolatosan. Megkeresésünkre a POL-frakció vezetője válaszolt. „Az elváráslista, valamint a hivatal féléves tevékenységének értékelése folyamatban van. A jövő hét folyamán egy sajtótájékoztató vagy sajtóközlemény formájában jelentkezünk” – közölte a Maszollal Godra Zsolt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?