FRISSÍTVE – Megszóltalt a Május 2-i gázoló apja: „a gyermek hibázott”

„Az egész családom őrizetben van. Ez egy katasztrófa” – mondta Mihai Pascu, a Május 2 üdülőtelepülésen bedrogozott állapotban halálos autóbalesetet okozó Vlad Pascu apja.

A férfi most először nyilatkozott, de nem a sajtónak, hanem egy civil aktivistának. Azt mondta, hogy mindössze két napra jött haza Hollandiából egy fogászati kezelésre, amikor a tragédia történt. „Három gyermekem van, tudom mit jelent. A gyermek hibázott, sokat hibázott” – mondta. Úgy érzi ugyanakkor, hogy minden tőle telhetőt megtett a 19 éves fiáért, de Romániában nincsenek rehabilitációs központok, nincsenek szakemberek. „Semmi lehetőség nincs. Pedig a gyermekek 20 százaléka hozzá (Vlad Pascuhoz – szerk. megj.) hasonló helyzetben van” – véli. Megjegyezte, az ő korában még Turbo rágót és napraforgómagot árultak az iskolák előtt, most kábítószert. Fia 13 éves volt, amikor először kábítószert találtak nála, és úgy tudja, hogy egy lány iskolatársa bízta rá, hogy a marihuánás cigarettát megsodorja, mert kiskorúként nem lehetett büntetőjogilag felelősségre vonni.

Fotó: képernyőmentés

Mihai Pascu arról is beszélt, hogy a vagyona korántsem olyan nagy, mint azt a sajtó állítja, a fiának pedig nem állt rendelkezésére korlátlan összegű pénz. „Most mindenki azt várja, hogy olyan milliomoshoz illő választ adjak, úgyhogy viccelek egyet. Tudjátok, mi voltam mielőtt milliomos lettem volna? Milliárdos” – fogalmazott, hozzátéve, hogy noha van tíz cége, abból csak négy működik.

Mihai Pascut, mint ismeretes, szabálytalan fegyvertartással vádolják. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy húsz éven át volt vadász, de egyszerűen elfelejtette a töltényeket, és már a fegyverszéfet sem tudná kinyitni. „Ezért felelek most” – nyilatkozta.

Arról beszámoltunk, hogy a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) október hatodikán emelt vádat a halálos balesetet okozó Vlad Pascu ellen drogfogyasztás és drogkereskedelem miatt, ugyanakkor anyját és apját is bíróság elé állítják – Miruna Pascut igazságszolgáltatás elleni bűncselekmények, Mihai Claudiu Pascut pedig a fegyvertartásra vonatkozó törvények megsértése miatt. A fiatal és az anyja vizsgálati fogságban, az apa hatósági felügyelet alatt van.

FRISSÍTÉS: Miruna Pascu előzetes letartóztatása kapcsán a bukaresti törvényszék épp hétfőn döntött úgy, hogy azt nem hosszabbítja meg. A vizsgálati fogság helyett hatósági felügyelet alatt, szabadlábon védekezhet. A hatósági felügyelet 60 napra szól. Az ítélet nem jogerős.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?