Megszólalt a Május 2-i tragédia egyik túlélője

Megszólalt a Május 2 üdülőtelepen történt tragédia egyik túlélője. A fiatal nő 8 hónap elteltével összeszedte a bátorságát, és elment a baleset helyszínére, ahol arról az éjszakáról beszélt, amikor a bedrogozott sofőr kioltotta barátai, Sebi és Roberta életét, írja a Digi24. Elmondása szerint Vlad Pascu beleszáguldott a nyolcfős csoportjukba, majd lelkiismeret-furdalás nélkül megfordította az autót és elhajtott Vama Veche felé, miközben a fiatalok a földön feküdtek.

Fotó: képernyőmentés

„Az egész nagyon hirtelen történt. Csak annyit tudok, hogy azt akartam, hogy mindannyian épségben hazaérjünk, és hirtelen a földön találtam magam, és nem tudtam, mi történik. Sötét volt, csend volt, csak az autókat hallottam. Nem hallottam semmit, csak az autó fényszóróinak nagyon erős fényét láttam magam mögött, és nagyon-nagyon gyorsan közeledett, nem volt időm reagálni, egyszerűen a földön ébredtem, és onnantól kezdve csak káosz volt. Szerintem engem a visszapillantó tükörrel talált el, az előttem lévő Sebit pedig elsodorta magával, és a többieket is, akik előttem voltak. Megállt az út közepén, nagyon gyorsan megfordította az autót, és visszament Vama Veche felé. Amikor felkeltem, már nem volt ott, sem a kocsi, sem... Nem szállt ki a kocsiból. Csak megállt, miután elütött minket, és visszament Vama Vechére. Eltört a bal kezem, a csontom nagyon összetört, átvágott egy ideget, idegátültetésen is átestem, ami egy nagyon ritka műtét, és sérült maradok, nem fogom tudni mozgatni a csuklómat” – számolt be a baleset túlélője.

Mint ismert, a balesetet, amelyben két fiatal életét vesztette, Vlad Pascu okozta. Vlad Pascu ellen 2023 októberében emelt vádat a mangaliai ügyészség. A vádirat szerint tavaly augusztus 19-én az akkor 19 éves fiatalember bedrogozva vezetett, és autójával az út szélén haladó gyalogosok közé hajtott a tengerparti Május 2 település bejáratánál. A balesetben meghalt egy 20 éves lány és egy 21 éves fiatalember, további három fiatal pedig megsérült. A vádirat arra is kitér, hogy Vlad Pascu a gázolás után elhajtott a helyszínről. A vádlott beismertette tettét, a bíróság pedig elutasította az áldozatok családtagjainak azon kérését, hogy a vád büntetőjogi besorolását változtassák meg gondatlanságból elkövetett emberölésről minősített emberölésre. Pascu tavaly augusztus óta előzetesben van, a konstancai törvényszék ismételten elutasította, hogy házi őrizetre enyhítsék a megszorító intézkedést.

A csütörtöki tárgyalás lett volna az utolsó az ítélethirdetés előtt, de végül halasztást rendelt el a bíróság, tárgyalása következő időpontját május 9-re napolta el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?