Megsérült a mozdonyvezető, miközben menteni próbálta a kigyulladt bihari szerelvényt

Egy héten belül másodszor gyulladt ki vonat Bihar megyében. Kedd délután a Nagyvárad és Érmihályfalva között közlekedő személyvonat mozdonya kapott lángra, a mozdonyvezető másodfokú égési sérüléseket szenvedett a lábán, írja a News.ro.

A Bihar megyei tűzoltók Paptamásiba siettek, itt elválasztották a mozdony a vagonoktól, eloltották a tüzet, és első segélyben részesítették a mozdonyvezetőt. A vonat két vagonból állt, mintegy 100 utas tartózkodott rajta, közülük senki nem sérült meg, közölte a Bihar megyei katasztrófavédelem (ISU).Fotó: News.ro

Mint a közleményből kiderül, a 33 éves mozdonyvezető saját testi épségét kockáztatva a közút közelében állította le a szerelvényt, hogy a tűzoltók könnyebben hozzáférhessenek, annak ellenére, hogy már korábban észlelte a tüzet. A hősiességének ára volt: a lábán másodfokú égési sérüléseket szenvedett, jelenleg kórházban kezelik.

A tűz a motorban ütött ki, valószínűleg egy meghibásodott elektromos kábel okozta. A mozdony 70 százalékban égett le, emellett 1500 liter motorina és egy villanyoszlop is a lángok martalékává vált.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?