Meghosszabbítják a forgalomelterelést Marosvásárhely és Szászrégen között

Újabb tíz napig, azaz július 14-ig biztosan el lesz terelve a forgalom a 15-ös jelzésű országúton, a Szászrégen – Marosvásárhely útvonalon. A Brassói Regionális Út- és Hídigazgatóság jelenleg a sáromberki vasúti átjáró egyes részeit építi át.

Az átépítési munkálatokra azért van szükség, mert a vasúti átjáró kellemetlenséget okozott a környéken élőknek, ugyanakkor veszélyeztette a járművezetőket, mert fennállt a veszélye annak, hogy a vasúti sínekről fémanyag válik le, ez pedig tönkreteheti a gépjárművek gumiabroncsait.Illusztráció: Pexels

A munkálatok befejezéséig szükség van a forgalomkorlátozások fenntartására – tájékoztatott Elekes Robert, a Brassói Regionális Út- és Hídigazgatóság szóvivője. Mint fogalmazott, napközben Marosvásárhelyről Szászrégenbe az elkerülő útvonalon lehet közlekedni, ami gyakorlatilag a régi 15-ös jelzésű országút útvonalát jelenti. Az autóforgalom Szászrégenből Marosvásárhely irányába az átjáró szabadon hagyott részén fog zajlani. A munkálatok során, a szabadon tartott irány változni fog.

Éjszaka, tekintettel arra, hogy szűkebb a kerülő, minden forgalom felváltva halad majd az átjárón, ahol jelzőlámpákat szerelnek fel. A munkálatok várhatóan körülbelül tíz napon belül befejeződnek, de a határidő az időjárási viszonyoktól is függ.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?