Meghalt Daniela Niță, a Colectiv-per egyik fővádlottja

Meghalt a 2015-ben a bukaresti Colectiv klubban történt tűzvész nyomán indított per egyik fővádlottja, Daniela Niță, aki első fokon több mint tizenkét év börtönbüntetést kapott – adta hírül kedden a központi média.

A Digi24.ro hírtelevízió szerint a 44 éves Daniela Nițát hétfőn találták holtan a lakásán, az első jelentések szerint erőszakra utaló nyomok nem voltak a holttestén.    

Daniela Niță annak a pirotechnikai cégnek volt a tulajdonosa, amelytől a Colectiv klub működtetői megvásárolták a tűzijátékokat, amelyek közül az egyik lángra lobbantotta a szórakozóhelyet. A tűzvészben 65 ember vesztette életét. A tűzvész éjszakáján 27-en haltak meg, 150 ember került kórházba. További 38 áldozat napokkal, hetekkel később halt bele elszenvedett égési sérüléseibe, a füstmérgezés szövődményeibe és a kórházi fertőzésekbe.    

A bukaresti törvényszék 2019 decemberében hozta meg az elsőfokú ítéletet, Daniela Niță ítélete volt a legsúlyosabb, 12 év és 8 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott. A jogerős ítélet – amelynek meghozatalát eddig már többször elnapolta a bíróság – szeptember végére várható.   

(Címlapkép: revista22.ro) 

Kapcsolódók

Kimaradt?