Megbuktatnák a kormányt, de ehhez a PNL-re is szükségük lenne

Ludovic Orban, a Jobboldal Ereje (Forța Dreptei) elnöke közölte, hogy pártja tárgyalásokat kezdeményez az ellenzéki pártokkal a kormány ellen benyújtandó bizalmatlansági indítványról, és felkérte a PNL-t, hogy szavazza meg, „ha valóban el akar szakadni a PSD-től”.

A Jobboldal Ereje Országos Tanácsa megbízta a párt képviselőit, hogy folytassanak tárgyalásokat a Ciolacu-kormány elleni bizalmatlansági indítvány kezdeményezéséről, mivel a koalícióban komoly nézeteltérések vannak. 

„Ha az ellenzéki politikai pártokon kívül a PNL valóban el akar szakadni a PSD-től, akkor részt vehet a Ciolacu-kormány bukásához vezető bizalmatlansági indítvány támogatásában és megszavazásában” – idézte Ludovic Orbant az Agerpres.

Fotó: Agerpres

Egy tárgyalócsoportot is felállítottak, amelynek élén maga Orban áll, hogy megvitassák a többi párttal, hogyan lehetne a legjobban megakadályozni, hogy egy szociáldemokrata jelölt nyerje meg az elnökválasztást, a parlamenti választásokat pedig a PSD.

„A jobbközép politikai szcéna más pártjaival is tárgyalni fogunk, hogy az elnök- és parlamenti választások előtt megpróbáljunk olyan megoldást találni, amely esélyt ad arra, hogy a Jobboldal Ereje és általában a jobbközép politikai pártokat a lehető leghatékonyabban képviseljük” – mondta Ludovic Orban.

Orbán hajlandó lenne tárgyalni a PNL-vel is, de a liberálisok számára előfeltételt szabott: „Ha hajlandóak felbontani a PSD-vel való koalíciót, akár a PNL-vel is kezdhetünk tárgyalásokat.”

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?