Államfőnek jelölteti magát Ludovic Orban a 2024-es választáson

Ludovic Orban, a Jobboldal Ereje párt elnöke bejelentette: úgy döntött, indulni fog a 2024-es államelnöki választásokon, mondván, nehezére esne támogatni bárki mást erre a tisztségre, miután Klaus Iohannis jelenlegi elnök „már a parlamenti választásokkor árulóvá vált, és visszajátszotta Romániát a PSD kezére”.

Ludovic Orban új pártja színeiben jelölteti magát | Fotó: Agerpres„Nem nyertük meg a parlamenti választásokat, de készen álltunk kormányozni Romániát, volt csapatunk, volt partnerünk, akivel erős koalíciót alkothattunk volna, és valóban véghezvihettük volna a reformokat, amelyekre Romániának szüksége van. Sajnálatos módon, az, akinek támogatnia kellett volna ezt a projektet, elárult minket. Iohannis már a parlamenti választokkor elárult minket, és ő volt az, aki ismét visszajátszotta a Szociáldemokrata Párt kezére Romániát, ez az igazság” – jelentette ki Orban.

Mint mondta, annak idején támogatta Iohannist, mert el sem tudta volna képzelni, hogy „valaki, aki egész nap a PSD ellen beszélt és a legfőbb rossznak tekintette, hirtelen vált, és az addigi tetteivel szöges ellentétben kezd cselekedni.” Ezek után már nagyon nehezére esik támogatni bárkit is erre a tisztségre, ezért úgy döntött, versenybe száll az államelnöki tisztségért – jelentette ki Orban.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) volt elnöke, korábbi miniszterelnök úgy vélte, elég tapasztalattal rendelkezik, és fel van készülve erre a tisztségre. Szerinte a PNL élére is saját érdemeiért, az emberek belé vetett bizalma miatt jutott, Iohannis és a neki engedelmeskedők akarata ellenére, és soha nem kötött kompromisszumot.

Kapcsolódók

Kimaradt?