Ludovic Orban indulni készül az államfői tisztségért

Ludovic Orban indulni készül az államfői tisztségért – erről egy nagyszebeni sajtótájékoztatón beszélt a Jobboldal Ereje nevet viselő új párt vezetője.

Orban azt mondta, „elnézve a jelenlegi politikai palettát”, bejelentheti, hogy szándékában áll indulni az államfői tisztségért. Hozzátette, „miután már megégette magát”, nagyon nehezére esne ismét beállni valaki mögé támogatóként.

Az utóbbi hónapokban háttérbe szorult Ludovic Orban egyik legemlékezetesebb baklövését követte el 2020 januárjában, amikor a parlamenti irodájában cigarettázott és italozott cimboráival | Fotó: Digi24

A volt liberális pártelnök ugyanakkor rámutatott, valamennyi eddigi politikai partnere közül Klaus Iohannis jelenlegi államfő okozta számára a legnagyobb csalódást.

„Soha nem gondoltam volna, hogy a német álarc, az euroatlanti álarc mögött egy ilyen aljas jellem rejtőzik, a románokkal szembeni őszinteség és empátia ilyen mértékű hiányát, ennyi cinizmust és érzéketlenséget ritkán látni. (...) Felelősnek tartom magam, amiért egy ilyen politikust támogattam” – fogalmazott a nagyszebeni származású Klaus Iohannis államfőre utalva Ludovic Orban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?