Bejegyezték Orban új pártját

A bukaresti törvényszék jóváhagyta a Jobboldal Ereje politikai párt bejegyzését - jelentették be csütörtökön az alakulat vezetői.

A párt bejegyzését múlt év decemberében kezdeményezte 16 alapító tagja, akik a Nemzeti Liberális Párt (PNL) parlamenti frakciójából váltak ki Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt volt elnökének vezetésével. Az új alakulatnak Ludovic Orban az elnöke, aki szerint a Jobboldal Ereje a PNL hagyományait követő nemzeti liberalizmust gyakorolja, amely „mélyen gyökerezik a román nép hagyományaiban és értékeiben, egy olyan liberalizmust, amely az alapvető intézményekre épül: a családra, az egyházra, a helyi közösségre, az iskolára”. A pártot azok alkotják, akik nem voltak hajlandóak cinkosai lenni a románok elvárásait és bizalmát eláruló liberálisoknak - jelentette ki Orban.Ludovic Orban | Fotó: Agerpres

A Jobboldal Ereje elkötelezett a polgárok azon 80%-ának képviselete mellett, akik szerint az ország rossz irányba halad, és akiket Klaus Iohannis elárult, mivel ahelyett, hogy betartotta volna, amit a románoknak ígért, a Szociáldemokrata Pártot (PSD) visszahozta hatalomra - mondta Orban. Hozzátette, a Jobboldal Ereje politikai doktrínája hasonló az USA-beli Republikánus Pártéhoz, az egyesült királyságbeli Konzervatív Pártéhoz és a franciaországi Népi Mozgalom Uniójáéhoz.

Ludovic Orban szerint a Jobboldal Ereje „egy hosszú távú projekt, egy olyan konstrukció, amely nem csak a 2024-es választásokra gondol, hanem célja egy valódi jobboldali politikai erő kiépítése, amely egyensúlyt teremt a román politikai életben”.

Kapcsolódók

Kimaradt?