banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

FRISSÍTVE - Így magyarázta a PNL-ből való kilépését Ludovic Orban

FRISSÍTVE: Kilépett a Nemzeti Liberális Pártból (PNL) Ludovic Orban, az alakulat volt elnöke, korábbi miniszterelnök, a képviselőház nemrégiben lemondott elnöke. FRISSÍTÉS: a hazugság, az ostobaság, az árulás, a szolgalelkűség, a gyávaság, a politikai felelősségvállalás hiánya jellemzi volt pártját.

Orban elhagyta a PNL-t | Fotó: AgerpresAz egykori pártelnököt 16 szenátor és képviselő követte, azok, akik korábban már elhagyták a PNL parlamenti frakcióit – jelentette be kedden délután Violeta Alexandru parlamenti képviselő, volt munkaügyi miniszter.

A pártból kilépő politikusok között van Ionel Dancă és Adrian Oros. Utóbbi azzal indokolta döntését, hogy a jelenlegi pártvezetés „lábbal tiporta a PNL hagyományát és történelmét”.

Ludovic Orban október 26-án lépett ki a PNL képviselőházi frakciójából, azóta független törvényhozóként tevékenykedik. Miután elveszítette a PNL elnökválasztását Florin Cîțuval szemben, megromlott a viszonya a párt új vezetőségével és a 2014-ben a PNL éléről államfővé választott Klaus Iohanisszal is. Orban Cîțut tette felelőssé a kormányválságért, hogy a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) kilépett a kormánykoalícióból, és mindvégig ellenezte, a választók „elárulásának” nevezte, hogy a PNL „ősi ellenségével”, a Szociáldemokrata Párttal (PSD) szövetkezve alakít új kormányt.

A következők jelezték a Nemzeti Liberális Pártból való kilépésüket kedden: Alexandru Kocsis (képviselő), Ovidiu Florean (szenátor), Ion Ştefan (képviselő), Ionel Dancă (képviselő), Constantin Şovaială (képviselő), George Ionescu (képviselő), Adrian Oros (szenátor), Bogdan Bola (képviselő), Claudiu Chira (képviselő), Nicolae Giugea (képviselő), Antonel Tănase (képviselő), Gabriel Plăiaşu (képviselő), Ion Iordache (szenátor), Violeta Alexandru (képviselő) és Adrian Miuţescu (képviselő).

FRISSÍTÉS: Azért lépett ki a Nemzeti Liberális Pártból (PNL), mert lojális akar maradni azokhoz az emberekhez, akik bíztak a PNL-ben, amelybe azonban most beszivárgott a „hazugság, az ostobaság, árulás, gyávaság” – jelentette ki kedden az alakulat volt elnöke, Ludovic Orban.

„A PNL-s kollégák elárulták az embereket, elkövették a legsúlyosabb szabálysértést, ami egy demokráciában létezik. (...) A mai napon fontos és nagyon nehéz döntést kellett meghoznom: kénytelen voltam kilépni abból a pártból, amelyben egész felnőtt életemet töltöttem. A PNL-ben van a legtöbb barátom, olyan emberek, akikkel együtt harcoltam, szenvedtem, küzdöttem a liberális eszmékért, azért, hogy a 'vörös pestis' ne uralkodjon Románia fölött, és hogy Románia esélyt kapjon a valódi fejlődésre” – fejtette ki Orban a PNL székhelyén. Hozzátette, majdnem mindaz, amiben hisz, már nincs jelen a PNL vezetőségi szintjén, helyettük utat tört magának mindaz, amit gyűlöl: hazugság, ostobaság, árulás, szolgalelkűség, gyávaság, politikai felelősségvállalás hiánya.

Orban azt is bejelentette, hogy a PNL-ből kilépett többi képviselővel és szenátorral együtt új parlamenti frakciót fog létrehozni, az első lépéseket már valószínűleg a jövő héten megteszi ennek érdekében.

 

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?