Még mindig nem sikerült eloltani a bozóttüzet Hargita megyében

Fotók: Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség

Hétfőn is folytatódott a Hargita megyei Gyergyóvárhegy közelében kitört, mintegy tíz hektáron elterjedt bozóttűz oltása. Az éjszaka a tűzoltók és az állami erdészet munkatársai is a helyszínen voltak, és azt figyelték, hogy a tűz ne terjedjen tovább.

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség hétfőn délben küldött közleményében arról tájékoztattak, hogy a vasárnap délután felcsapott lángokkal még mindig küzdenek, az utolsó tűzfészkek eloltásán dolgoznak. A maroshévízi hivatásos tűoltók mellett a várhegyi önkéntesek és az állami erdészet munkatársai felügyelték a tüzet az éjszaka.

Amint arról korábban beszámoltunk, mintegy tíz hektáron kapott lángra a száraz növényzet, de facsemeték is a tűz martalékává váltak. Vasárnap a maroshévízi és a csíkszeredai hivatásos tűzoltó alakulatok mellett hét önkéntes csapat, a galócási, a salamási, a várhegyi, a gyergyóremetei, a gyergyóditrói, a gyergyócsomafalvi és a gyergyószárhegyi is segédkezett az oltásban. Sikerült megakadályozniuk, hogy a tűz átterjedjen a közeli erődre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?