Magyarországi turnéra indul az Osonó Színházműhely

November 21. és 23. között Szombathelyen, Celldömölkön és Pannonhalmán összesen hét alkalommal lesz látható az Osonó Színházműhely Nem vagyok, csak mások látnak című, József Attila szövegeiből készült előadása – tájékoztat közleményében a társulat.

A turné során, november 22-én 19 órakor a celldömölki Soltis Lajos Színházban kerül sor a produkció ünnepi, 50. bemutatására. A szombathelyi Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium, a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium és a Pannonhalmi Bencés Gimnázium diákjai rendhagyó irodalomóraként nézhetik meg az előadást.

Fotók: Osonó Színházműhely

A Mucha Oszkár által előadott és Fazakas Misi rendezésében készült előadásban elhangzó szövegek nem csak lírai alkotások, hanem a jelen időben, ürügyként újjászülető gondolatok, hogy a nézőkkel közösen megszülethessen egy személyes találkozás József Attilával. Az előadás egyik célja, hogy közösen fedezzük fel újra a költő verseit, a szövegeiből áramló érzésvilágot, gondolatait, amelyek lehetőséget kínálnak az önmagunkkal való találkozásra. Az 55 perces előadásban a József Attila versei mellett elhangzanak részletek az általa írt önéletrajzból illetve a Szabad ötletek jegyzékéből is, utána pedig egy interaktív közönségtalálkozóra kerül sor.

Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse. A társulat a közelmúltban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, előtte Regisztrált Tehetségponttá, majd Európai Tehetségponttá vált és magáénak tudhatja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját is.

Néhány nézői visszajelzés az eddigi előadások kapcsán: „Az előadás, illetve ez a tolmácsolás nagyon kinyitotta számomra József Attila személyiségét”; „Én kimondottan nem szerettem ezeket a József Attila verseket, de az előadásotokkal közelebb kerültek hozzám ezek a szövegek", „Nagyon személyesnek éreztem az előadást. Annyira jó volt, hogy körbe ültünk és ez az egész nekünk szólt, megszólított!"

A turné programja:
November 21, 9:40 és 11:40: Szombathely, Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium
November 22, 8:45 és 10:35: Celldömölk, Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium
November 22, 19:00: Celldömölk, Soltis Lajos Színház
November 23, 11:00 és 14:30: Pannonhalma, Pannonhalmi Bencés Gimnázium

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?