Lezuhant és szörnyethalt egy túrázó a Gyilkos-tó melletti panorámakabinnál

A helyszínen életét vesztette egy gyergyószentmiklósi férfi, miután pénteken este lezuhant egy szikláról a Gyilkos-tó közelében – tudatta a Hargita megyei hegyimentő szolgálat. Az áldozat holttestét többórás, nehéz bevetés során sikerült lehozni a hegyről.

Fekete Örs, a Hargita megyei Salvamont-Salvaspeo Barlangi- és Hegyimentő Szolgálat vezetője szombaton közölte, a tragédia a Gyilkos-tó fölött lévő panorámakabinnál történt és az okozója minden jel szerint a figyelmetlenség és az alkoholfogyasztás volt.

Az áldozat három barátjával tartózkodott a kilátópontnál, ők értesítették a hatóságokat, amikor észrevették, hogy társuk nem tér vissza.

„Egész nap túrázni voltak, ezután húzódtak be a panorámakabinba, ahol alkoholt fogyasztottak. A 37 éves áldozat egyszer elhagyta a helyiséget, nem tudni, miért. 22.30-kor értesítettek minket arról, hogy a férfi nem tért vissza. Két gyergyószentmiklósi csapattal indultunk a keresésére, és meg is találtuk lezuhanva. Nem tudjuk, miért ment oda, ahonnan leesett, vagy mit akart, vélhetően az alkoholfogyasztás és a figyelmetlenség okozta a bajt. Nagyon nehéz eset volt, mert lefelé nem tudtuk lehozni, vissza kellett húznunk. Tíz hegyimentő közreműködésére volt szükség ahhoz, hogy kiemeljük onnan. Mintegy 80 métert zuhant” – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Fekete Örs.

Illusztráció forrása: Hargita megyei hegyimentő szolgálat

„Ha nem tiszteljük a hegyeket, ez történik. Ha felmegyünk és alkoholt fogyasztunk, figyelmetlenek vagyunk, sajnos ez történik. Megcsúszott. A havas, jeges terepen nagyon figyelmesnek kell lennünk, különösen akkor, ha szakadék közelében járunk. Ő nem volt figyelmes, ivott… Nem is tudom, mit keresett ott, abban az irányban nem lett volna semmi keresnivalója” – magyarázta a Hargita megyei hegyimentők vezetője.

Fekete Örs hozzátette, a hegyeket „nem lehet lezárni”, de léteznek figyelmeztető táblák, amelyeket tiszteletben kellene tartani.

Tavaly februárban a közelben, ugyancsak a Gyilkos-tó mellett, a Kis-Cohárd csúcs közelében történt halálos baleset, akkor is a szikláról zuhant a mélybe egy túrázó.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?