FRISSÍTVE - Részleteket tudtunk meg a Hargita megyei halálos baleset áldozatairól

FRISSÍTVE: Két személygépkocsi ütközött Hargita megyében csütörtök este az E578-as európai úton Csíkszentdomokos és Marosfő között. A balesetben ketten meghaltak, három sérültet pedig kórházba szállítottak – tájékoztatott a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség szóvivője, Alina Ciobotariu.

Az egyik autóban egy család utazott. Az ütközés következtében életét veszítette a négyéves gyermek és a harmincéves édesanyja. Egy másik gyermek, az elhunyt testvére súlyos állapotban van. Az orvosok jelenleg is küzdenek az egyéves kicsi életéért.

A másik autónak a vezetőjét is súlyos állapotban szállították kórházba a rohammentők. Két másik személy könnyebben sérült meg. 

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőrség szóvivője arról tájékoztatott, hogy lesodródott a sávjáról az autó, amelyben az anyuka és a gyermekek ültek, és ütközött a szemből érkező személygépkocsival. A szóvivőnek egyelőre nincsenek információi arról, hogy hová valósiak az áldozatok.

FRISSÍTÉS1Cikkünk megjelenése után néhány perccel kaptuk az információt Alina Ciobotariutól, hogy sajnálatos módon nem tudták megmenteni az egyéves kisgyermek életét. Az életben maradt két áldozat – az autók vezetői – állapota továbbra sem súlyos, mindketten eszméletüknél vannak.

FRISSÍTÉS2: Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő arról tájékoztatott, hogy a gyermekek – két kislány, egy kilenchónapos és egy négyéves –, az anyukájuk és az autót vezető 31 éves sofőr (aki túlélte a balesetet, de állapota súlyos) mindannyian vaslábiak. A másik autót vezető férfi 30 éves és csíkdánfalvi. 

FRISSÍTÉS3: Egy olvasónk jelezte: az áldozatok a Vasláb községhez tartozó Marosfőről származnak. A nő csíkszetndomokosi születésű.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?