Lehozták a hegyimentők a medvetámadásban meghalt fiatal nő holttestét

A hegyimentőknek sikerült lehozniuk a hegyről a fiatal nő holttestét, akit kedd délután a Bucsecs-hegységbeli Jepii Mici turistaútvonalon megölt egy medve. Csak 19 éves volt az áldozat.

Sikerült lehozniuk a hegyimentőknek annak a fiatal nőnek a holttestét, akit a medve szétmarcangolt kedden. A Prahova megyei hegyimentők egysége kedd este közölte, hogy a holttestet az igazságügyi orvostani intézetbe szállítják boncolásra. A hegyimentők korábbi tájékoztatása szerint a holttest lehozását a nehéz terep mellett az is akadályozta, hogy a medve még mindig a környéken volt, mintegy 10-15 méterre tőlük.

Illusztráció | Fotó forrása: az országos hegyimentő szolgálat Facebook-oldala

A medvét végül a hatóságok kedd este kilőtték. Laura Antimiu, a Prahova megyei rendőrség szóvivője az Agerpresnek elmondta, hogy az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt büntetőeljárást indítottak. Rendőrségi források szerint a medve által szétmarcangolt áldozat egy 19 éves iaşi-i nő, aki Bukarestben élt.

Illusztráció | Fotó forrása: az országos hegyimentő szolgálat Facebook-oldala

A medvetámadás kedd délután történt a Bucsecs-hegységben. A Jepii Mici turistaútvonalon túrázó fiatal nőt elragadta és szétmarcangolta a medve. Az esetet túratársa jelentette az 112-es segélyhívószámon. A férfi azt mondta a helyszínre kiérkezett csendőröknek, hogy a medve elhurcolta a vele túrázó nőt egy olyan helyre, ahol nem láthatta, mi történik vele, majd elvesztette a nyomát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?