banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Közvitára bocsátják az adótörvénykönyv módosításait, és a jövő héten el is fogadhatják

Kormányzati források szerint az adótörvénykönyv módosításait a tervek értelmében hétfőn közvitára bocsátják, és a jövő héten fogadják el őket.

Több pénz folyik majd be az adóhatósághoz a cégektől és magánszemélyektől | Fotó: AgerpresAz intézkedések között szerepel a szerencsejáték-adó módosítása. A 3000 lejig terjedő nyereményt 10 százalékkal, a 3000 és 10 ezer lej közötti nyereményt 20 százalékkal, a 10 ezer lej felettit pedig 40 százalékkal adóztatnák meg.

Egy másik intézkedés 5 százalékos áfát ír elő a legfeljebb 600 ezer lejért megvásárolt legtöbb 120 négyzetméter alapterületű lakások vásárlása esetében.

A források szerint az adórendszert a következő három évben nem módosítják. Azt is megemlítették, hogy Nicolae Ciucă miniszterelnök és a liberálisok a koalíciós tárgyalásokon nem ellenezték a különnyugdíjakra kivetendő többletadó ötletét. A kormányfő azt kérte, hogy ebben az ügyben törvényes megoldás szülessen.

Az egységes adókulcsot illetően a források rámutattak, hogy az országos helyreállítási tervben (PNRR) foglaltak értelmében Románia köteles alkalmazni ezt, és fel kell számolnia a kivételeket.

banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?