Közösségi gyűjtés zászlóbírságra – Halálos fenyegetést kapott Antal Árpád

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat egy lejenként szeretné összegyűjteni Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármesterre a prefektúra által kiszabott 10 000 lejes zászlóbírság összegét. A gyűjtés nem a pénzről szól, hanem a közösség összefogásáról, ezért arra kérnek mindenkit, hogy csak a szimbolikus egy lejt ajánlja fel, fogalmazta meg a felhívást Benkő Erika.

A jogvédő szolgálat vezetője szerint az egy lejes felajánlás jelezés, hogy az adakozó számára fontos, hogy a magyar közösség március 15-én a saját szimbólumaival ünnepelhessen, ez nem egy politikus vagy polgármester elképzelése, hanem üzenet: hagyják békén az ünnepeinket, a szimbólumainkat!

Az adományokat személyesen át lehet adni a jogvédelmi szolgálat irodájában, hétköznaponként 9 és 16 óra között (Sepsiszentgyörgyön a Martinovics Ignác utca, 2. szám, Beör-palota emeleti termében), hétfőtől pedig online is, a szolgálat honlapján.

Amint arról beszámoltunk a Kovászna megyei prefektúra idén is összesen tízezer lejre büntette meg Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármestert, amiért a magyar nemzeti ünnepre magyar zászlókkal, illetve piros–fehér–zöld színű szívekkel díszítették fel a várost. A büntető jegyzőkönyvet Cosmin Boricean liberális párti (PNL) alprefektus írta alá.

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat vezetője, Benkő Erika arra kéri a sepsiszentgyörgyieket, készítsenek fotókat az adakozásukról azt osszák meg a közösségi oldalon és biztassák arra ismerőseiket, hogy csatlakozzanak az akcióhoz. Hozzátette: amennyiben az idei zászlóbírságot a fellebbezés során érvényteleníti a bíróság, vagy ha tízezer lejnél több pénz gyűl össze, az összeget jótékony célra ajánlják fel.

Benkő Erika arról is beszámolt, hogy az általa vezetett Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat csütörtökön feljelentést tett az ügyészségen mivel a március 15-én, Sepsiszentgyörgyön kitűzött magyar zászlók kapcsán Antal Árpád polgármestert üzenetben halálosan megfenyegették.

 (Címlapkép: Kristó Gothárd Hunor)

Kapcsolódók

Kimaradt?