banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Kolozs megye: ezeken a településeken nyertek az RMDSZ jelöltjei

Még mindig tart a vasárnapi helyhatósági választásokon leadott szavazatok számolása, az azonban már szinte biztosnak tűnik, hogy Kolozs megyében hét RMDSZ-es polgármesterjelölt nyert tisztséget. Antal Géza, a megyei RMDSZ ügyvezető elnöke a Maszolnak elmondta, megyei szinten több mint 40 ezer szavazatot kapott az RMDSZ, így 5, legjobb esetben 6 tanácsosuk is bejuthat a megyei közgyűlésbe. Kolozsváron négy tanácsosi helyre számítanak.

Körösfőn, Kalotaszentkirályon, Tordaszentlászlón, Kisbácsban, Várfalván, Buzában, Magyarszováton is RMDSZ-es polgármester győzött a vasárnapi voksoláson, míg Széken a függetlenként induló Sallai János nyert – tudatta Antal Géza.

Kisbácsban (26,5 százalék a magyarság számaránya) az RMDSZ-es Balázs János újabb mandátumot nyert – ismertette az adatokat a Szabadság.

Tordaszentlászlón Asztalos István marad a polgármester, akire 1149-en szavaztak (48,28 százalék).

Fotó: Balogh Tibor

Kalotaszentkirályon a hetedik mandátumát kezdheti meg Póka András György, aki ezúttal 882 szavazattal (92,26 százalék) nyert.

Körösfőn 90,78 százalékkal elsöprő győzelmet aratott Bódis László.

Buzában Csatlós Árpád az új RMDSZ-es polgármester, rá 369-en (55,99 százalék) szavaztak.

Magyarszováton Balázs István Botond RMDSZ-es polgármesterjelölt nyert.

Várfalván Mărginean János újabb mandátumot szerzett 905 (55,62 százalék) szavazattal.

A Szabadság megjegyzi, a nagy veszteségek egyike Bálványosváralja (60 százalék a magyarság számaránya), a községnek 2008-tól volt magyar polgármestere. Hasonló a helyzet Tordaszentmihályon (19,4 százalék a magyarság számaránya), ahol Zeng Jánosnak nem sikerült újráznia, ő a hatodik mandátumáért indult idén.

Bonchidán, Bánffyhunyadon, Magyargorbón és Magyarkapuson nem siekrült nyernie az RMDSZ jelöltjének, de hozzá kell tenni, ezeken a településeken jelentős kisebbségben él a magyarság.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?