Az online térben ünneplik március 15-ét Kolozsváron

Az egészségügyi intézkedések betartásával ünneplik idén március 15-ét Kolozs megyében, a magyar nemzeti ünnep alkalmával szervezett eseményeket többnyire a helyi templomi szertartásokkal összekötve tartják meg. A kolozsvári programsorozatot online térbe helyezték át – tájékoztatott kedden a Kolozs megyei RMDSZ.

A közlemény emlékeztet: tavaly minden március 15-i megemlékezés elmaradt Kolozs megyében. Idén már másképp terveznek és a korlátozásoknak megfelelően, kisközösségekben vagy online emlékeznek az 1848-as eseményekre.

„A központi kolozsvári ünnepség szintén virtuálisan fog zajlani, de természetesen lehetőség lesz a koszorúzásra, egyéni tisztelgésre is” – idézte a közlemény Antal Gézát, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének ügyvezető elnökét.

Balló Tamás, az RMDSZ kolozsvári szervezetének ügyvezetője, a kolozsvári ünnepség főszervezője megerősítette, hogy nem akarják megszakítani az elmúlt 20 év hagyományait, ezért az idén is a kolozsvári civil és ifjúsági szervezetekkel, valamint a magyar történelmi egyházakkal közösen szervezik az ünnepséget

A kolozsvári március 15-i programsorozatról részletesebben ITT olvashatnak az érdeklődők.

(Címlapfotó: Maszol)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?