Visszafogott ünneplésre készül március 15-én Csíkszereda

Kulturális műsorral és egész napos koszorúzásra való felhívással készül Csíkszereda Polgármesteri Hivatala az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékünnepére. Az elképzeléseket még átírhatják újabb, a kormány által kilátásba helyezett korlátozások.

„A járványügyi megszorításokra való tekintettel idén sem tömegrendezvény formájában, hanem elsősorban a szívünkben ünnepelve emlékezhetünk meg Csíkszeredában az 1848-as magyar forradalom kitörésének évfordulóján, március 15-én” – áll a csíkszeredai polgármesteri hivatal idei megemlékezések menetéről kiadott közleményében.

Az ünnep a Csíki Kamarazenekar március 13-i fellépésével kezdődik a Szakszervezetek Művelődési Házában. A 18 órakor kezdődő Operettgálára egységesen 25 lejbe kerül a belépés. Jegyek vásárolhatók munkanapokon 11.00–13.00 és 17.00–19.00 óra között az intézmény jegypénztárában.

Az évforduló napján bárki elhelyezheti koszorúját a Gál Sándor-szobornál, valamint a Vár téri Petőfi Sándor-szobornál. A polgármesteri hivatal a politikai és civil szervezeteknek, a kulturális és oktatási intézményeknek idősávot javasol majd annak érdekében, hogy megelőzhető legyen népes csoportok kialakulása.

Az ünnep estéjén, 19.00 órai kezdettel ugyancsak a Szakszervezetek Művelődési Házában tartanak gálaműsort ünnepi beszédekkel, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes és a Gyimesvölgye Férfikórus közreműködésével. Az előadásra a belépés ingyenes, a helyfoglalás viszont előzetes regisztrációhoz kötött. Bejelentkezni a 0266–371362 telefonszámon, vagy a hargitaneptanc@gmail.com e-mail címen lehet.

(Borítókép: Pál Zoltán | archív)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?