Kiterjesztették a bűnvádi eljárást a crevediai LPG-állomás tulajdonosai ellen

Már nem csak katasztrófát okozó, gondatlanságból elkövetett károkozás miatt zajlik bűnvádi eljárás a crevediai autógáztöltő-állomás tulajdonosai ellen, hanem a munkavédelmi előírások elmulasztására is kiterjesztették a nyomozást – tájékoztatott csütörtökön a legfelsőbb bíróság ügyészsége.

Közleményükben arról is beszámoltak, hogy kérvényezték Ionuț Doldurea és Cosmin Stângă, a Flagas Kft. két tulajdonosa előzetes letartóztatásának meghosszabbítását november 5-től december 4-ig.

Illusztráció | Fotó: Borsi Balázs

A vádhatóság indoklása emlékeztet arra, hogy a két tulajdonos legalább 3 éven át rendszeresen a cseppfolyósított gáz szállítására, tárolására és átfejtésére vonatkozó törvényi rendelkezések ismételt megsértésével működtette a crevediai LPG-állomást, és a rendszeres szabálysértés hat ember halálához és 55 személy sérüléséhez vezetett. Az augusztus 26-i robbanás következtében tucatnyi ingatlan megrongálódott. Az ügyészség tájékoztatása alapján a crevediai-tragédiának mostanáig már 169 kárvallottja van, közülük 158-at hallgattak ki eddig. A civil kártérítési perhez eddig 132-en csatlakoztak, összesen 26,4 millió eurót, továbbá 615 ezer lejt követelve.

Emlékezetes, hogy a gyanúsítottak a hallgatás jogán sokáig nem válaszoltak a hatóságok kérdéseire, egy hónappal a tragédiát követően viszont elismerték, hogy időnként törvényt sértve átszivattyúzták az állomáson a gázt egyik tartályból a másikba.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?