Fedélzeti kamera is rögzítette, hogyan történt a kedd reggeli súlyos baleset

A vétkes sofőr vallomásában elmondta, mi történt, és fedélzeti kamera is rögzítette a kedd reggel a Bukarest-Pitești autópályán történt súlyos balesetet, amelyben két teherautó, egy kisbusz és egy személygépkocsi volt érintett. Öten meghaltak, egy ember csodával határos módon megúszta. A két kamion közé préselődött kisbusz, amelyben a munkások a fővárosba utaztak, olyan súlyosan megrongálódott, hogy, amikor megkezdték a mentést, a mentősök még azt sem tudták megállapítani, hányan voltak az autóban.

Öt, egy Argeș megyei községből származó, Bukarestben dolgozó férfi halt meg kedd reggel a Bukarest-Pitești autópályán történt súlyos balesetben. Az ütközés olyan súlyos volt, hogy öt mentőcsapat avatkozott be, hogy hozzáférjenek a két teherautó közé szorult kisbuszhoz – írja az Observator News-ra hivatkozva a HotNews.ro.

Fotó forrása: ISU Bukarest-Ilfov

Az öt férfi az Argeș megyei Bascovból tartott egy bukaresti repülőiskolába, ahol egy repülőszimulátoron kellett volna dolgozniuk. Aznap a kisbuszban még egy munkásnak kellett volna utaznia, akit a cég vezetője végül más munkák miatt visszatartott a községben.

A balesetért felelős sofőr a nyomozóknak elmondta, hogy a szembe sütő nap elvakította, és nem látta a sávját.

Egy Bukarestből Pitești felé tartó autóvezető által készített felvételek szerint az első sávban egy teherautó állt, majd megjelent a munkásokat szállító kisbusz. Nem sokkal később egy másik teherautó közeledik nagy sebességgel, és keményen nekimegy.

A felvételeken nem látszik a kisbusz mögött haladó autó, amelyet a második teherautó elütött, és a leállósávba dobott. A sofőr, egy 36 éves férfi életben maradt, és a SMURD helikoptere szállította kórházba.

A vétkes sofőrnél alkohol- és kábítószer-tesztet végeztek, mindkét esetben negatív eredménnyel.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés bűncselekménye miatt nyomoz.

A baleset miatt kedden több mint hat órán át állt a forgalom a Bukarest felé vezető úton. A járművezetőket alternatív útvonalakra irányították.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?