Kiskorú szexuális kizsákmányolása miatt vettek őrizetbe egy polgármestert

Tizenhárom éves lány megerőszakolásáért és szexuális kizsákmányolásáért vették őrizetbe az Ilfov megyei Ştefăneştii de Jos település polgármesterét, Ionel Robert Ştefant – közölték az Agerpres hírügynökséggel a nyomozáshoz közel álló források.

Az ügyben más személyeket is őrizetbe vettek, miután a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) több házkutatást is tartott kiskorúak nemi kizsákmányolása, nemi erőszak, nemi erőszakban való bűnrészesség, fizikai bántalmazás és a tanúvallomások befolyásolása miatt.Fotó: Agerpres

Az ügyészek szerint a gyanúsítottak 2017-2018-ban folyamatosan kizsákmányoltak szexuálisan egy 13 éves lányt. Az ügyben a hatóságoknak nyilatkozó személyeket különböző módszerekkel megpróbálták elhallgattatni, a lánynak ajándékokat ajánlottak fel, családját megfenyegették, az egyik feljelentőt többször olyan súlyosan bántalmazták, hogy 11-12 napos orvosi ellátásra szorult.

A kihallgatások során a kiskorú lány pszichológiai tanácsadásban részesült.

Ionel Robert Ştefan polgármestert 2021-ben már egyszer őrizetbe vették nemi erőszak miatt. A gyanú szerint 2018-ban a polgármester más személyekkel együtt megerőszakolt egy lányt, aki teherbe esett, és meg is szülte a gyermeket. A nyomozást vezető ügyész akkor úgy döntött, hogy Ionel Robert Ştefant szabadlábon vizsgálják ki.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?