Két éven át molesztált gyermekeket két férfi Kolozsvár egyik legforgalmasabb bevásárlóközpontjában

Hét, 9 és 12 év közötti gyermek szexuális molesztálása miatt első fokon 7, illetve 11 év börtönbüntetésre ítéltek egy 35 és egy 49 éves férfit Kolozsváron. Az ítélet ellen a vádlottak és az ügyészek is fellebbeztek, a következő tárgyalás május 5-én lesz, írja a Libertatea.

A két férfi a bevásárlókocsik kezelésével foglalkozott az egyik nagy kolozsvári bevásárlóközpontban, ahol felügyelet nélkül hagyott gyermekeket pénzzel, édességekkel és egyéb ajándékokkal környékeztek meg, majd rendszeresen szexuális kontaktust létesítettek velük két éven keresztül.

Az ügyészség akkor szerzett tudomást a rémtettekről, és kezdte el a nyomozást, amikor egy 11 éves fiú eltűnt a nagyszülője lakásáról. Később kiderült, hogy a fiút az egyik vádlott „élettársává tette”, segített neki az iskolai feladatokban, pénzt és különböző javakat adott neki, magával vitte a lakására, bulikra, sőt, Teleorman megyei szülőfalujába is. A fiút mindkét férfi többször megerőszakolta. A vádlottak 2020 májusa óta előzetes letartóztatásban vannak.  

A szexuális zaklatás részben éppen a bevásárlóközpont félreeső részein – hátsó lépcsőkön, raktárakban – történt, részben pedig a vádlottak lakásán, ahol egyébként három másik férfival éltek együtt. Ők annak ellenére, hogy észlelték lakótársaik helytelen viselkedését, mégsem értesítették a rendőrséget, derül ki a peranyagból.

A kolozsvári törvényszék a 49 éves vádlottat rendszeres szexuális agresszió és kiskorú megrontása miatt 7 év, 2 hónap és 20 nap börtönre, a 35 éves vádlottat pedig az említettek mellett rendszeres szexuális erőszak elkövetése miatt 11 év börtönre ítélte. Az ítélet indoklásában hangsúlyozzák, hogy annak ellenére, hogy a szexuális kontaktusok egy része az áldozatok hozzájárulásával történt, azok zsenge kora miatt ez nem számít beleegyezésnek.

A nyomozati anyag szerint mindkét elkövető szexuális abúzus áldozata volt gyerekkorában, egyiket a családtagjai bántalmazták, a másikat azokban a gyermekotthonokban molesztálták, amelyekben felnőtt.

(Címlapfotó: Pixabay)

Kapcsolódók

Kimaradt?