Kihirdette Iohannis az ingatlan-visszaszolgáltatási törvény kiegészítéseit

Klaus Iohannis elnök pénteken aláírta a 2013/165 számú törvény kiegészítéseinek kihirdetéséről szóló rendeletet. A kihirdetett normatív aktus kibővíti azon kérelmezők körét, akik elsőbbségben részesülnek a visszaszolgáltatási ügyek rendezésében.

A 2013 /165 számú törvényt a romániai kommunista rezsim idején visszaélésszerűen elvett ingatlanok természetbeni vagy azzal egyenértékű visszaszolgáltatási folyamatának befejezését célzó intézkedésekkel egészítették ki. A pénteken kihirdetett normatív aktus kibővíti azon kérelmezők körét, akik elsőbbségben részesülnek a visszaszolgáltatási ügyek rendezésében. Így bekerülnek a súlyos fogyatékkal élők, illetve az első fokú rokkantsági nyugdíjban részesülők.

Fotó forrása: presidency.ro„Elsőbbséggel kell elbírálni azon személyek által benyújtott kérelmeket, akik javára a bíróságok visszavonhatatlan/jogerős bírósági határozattal döntöttek a jogosultság fennállásáról és mértékéről, valamint a jogosult személy minőségéről” – áll a törvényben.

A törvény azt is előírja, hogy „azok a személyek, akik tekintetében a bíróságok visszavonhatatlan/jogerős ítéletekkel döntöttek a jog fennállásáról és mértékéről, valamint a jogosult személy minőségéről, és akik nem nyújtottak be kérelmet az újraközölt és kiegészített 2001/10 számú törvény alapján, pontonként nyújthatnak be kárpótlási kérelmet a Vagyon-visszaszolgáltatási Országos Hatósághoz". A kérelmeket a törvény hatálybalépésétől számított hat hónapon belül kell benyújtani.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?