banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Kezdődik a részvételi költségvetés program Kézdivásárhelyen

Immár le lehet tenni a pályázatokat a Részvételi Költségvetés 2023-2024-es kiadására Kézdivásárhelyen. A kezdeményezés révén magánszemélyek és civil szervezetek olyan elképzeléseit támogatják anyagilag, amelyek a közösség érdekeit szolgálják.

A Részvételi Költségvetés eredménye lett egy zöldövezet felújítása a Dózsa György utcában

A Részvételi Költségvetés Szilveszter Szabolcs alpolgármester kezdeményezésére indult el a városban, immár a negyedik kiírásánál tart. A tavaly kiírásból ifjúsági ház létesült Nyujtódon (ez ugyan még nincs teljesen befejezve) és park létesült a Dózsa György utcában. Minden évben százezer lejjel támogatják az olyan ötleteket, amelyek általános érdeklődésre számot tartó közösségi célt szolgálnak.

Az elképzelésnek emellett Kézdivásárhely önkormányzata hatáskörébe tartozó közterületet kell céloznia, de nem lehet átfedésben olyan céllal, amit a városháza már kezdeményezett, ugyanakkor nem lehet kereskedelmi, reklám, etnikai vagy politikai jellege. Az is feltétel, hogy nem generálhat jelentős mértékű utólagos működtetési költségeket (karbantartás, szerzői jogok fizetése stb.) a megvalósítás után. Pályázatot csak kézdivásárhelyi vagy a közigazgatásilag hozzá tartozó települések lakói tehetnek le december 15-ig. A beérkező projekteket kiértékelik, majd következik a közönségszavazás a bp.kezdi.ro oldalon, eredményt pedig 2024. január 11-én hirdetnek.

(Nyitókép: Wikipedia)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?