Kétezer egészségügyi állást szabadít fel csütörtökön a kormány - de ez csak a szükséglet egy része

Memorandummal hagyja jóvá csütörtöki ülésén a kormány az önkormányzatok alárendeltségébe tartozó egészségügyi és szociális intézményekben 2226 megüresedett vagy ideiglenesen betöltetlen álláshelyre a versenyvizsgák kiírását.

A memorandum alapján 706 álláshelyet hirdethetnek meg orvosoknak, ez a száz százaléka annak, amit az egészségügyi létesítmények kértek. További 45 állást egyéb felsőfokú végzettségű egészségügyi szakembereknek – szociális munkásoknak, gyógyszerészeknek, biológusoknak, biokémikusoknak, fizikusoknak, fizioterapeutáknak, pszichológusoknak, mérnököknek, radiológus és képalkotó technikusoknak-, ez viszont csak a 30 százaléka a szükségletnek. Illusztráció: Pexels Még öt posztot lehet majd kiírni kutató személyzet számára, ez is a harmada annak, amire szükség lenne. A dokumentum szerint 746 egészségügyi asszisztenst alkalmazhatnak, ennek a kétszeresére fogalmazódott meg igény.
A dokumentum szerint versenyvizsgával tölthetnek be 72 álláshelyet a középfokú végzettségű egyéb alkalmazottak -orvosi nyilvántartó, orvosírnok- 470 álláshelyet hirdetnek a kisegítő személyzet számára (ápolók, beteghordók stb.), 75 álláshelyet az irodai személyzet számára, 107 álláshelyet a munkások és a kiszolgáló személyzet számára. Ezek mint csak a szükséglet egyharmadát fedezik.

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter az év elején abban reménykedett, hogy már február végére be lehet tölteni az egészségügyi állásokat, ám erre már nincs esély, hiszen még ki kell írni, majd lebonyolítani a versenyvizsgákat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?