Kártyával nyitható lakossági hulladéktárolókra és hulladékudvarra pályázik Csíkszereda

Illusztráció | Fotó: Eco Csík/FacebookAz önkormányzati testület jóváhagyását követően Csíkszereda megpályázta 50 okos hulladékgyűjtő konténer és egy állandóan működő hulladékudvar létesítésének finanszírozását. Az Országos Helyreállítási Tervből így további 7,62 millió lej külső forrást hívna le a város – tájékoztat közleményében a megyeszékhely polgármesteri hivatala.

Mint írják, újabb pályázati tengelyeket nyitottak meg az Országos Helyreállítási Terv részeként, ennek szellemében pedig Csíkszereda Önkormányzata azonnali ülésen határozott két pályázatról. Egyik digitalizált hulladékgyűjtő konténerek beszerzését, a másik pedig hulladékudvar létesítését célozza.

Az okos hulladékgyűjtő konténerekkel teljes tömbház-övezeteket fednének le, és a lakók kártyával nyithatnák a hulladéktárolókat, amely méri a bedobott szemétmennyiség súlyát. A beruházás költségvonzata meghaladja a 3 millió lejt. A Csíkszeredában már ismert szekrény típusú konténerekkel kompatibilis tárolókat országos közbeszerzés után szállítják le.

A másik pályázat tárgya az újrahasznosítható hulladékok átvételére alkalmas digitalizált hulladékudvar, amely a tervek szerint a Hajnal utca 34. szám alatt működik majd – a jövőben ide költözik az Eco-Csík térségi hulladékgazdálkodási vállalat a járműparkjával együtt. A pályázati anyag alapján 12 típusú hulladékot adhatnának le a lakók ingyenesen – olyanokat, amelyek méretük vagy más jellegük miatt nem helyezhetők el a hulladékgyűjtő-pontokon: gumiabroncsokat, bútorokat, lejárt szavatosságú gyógyszereket, akkumulátorokat és elemeket. Csíkszereda 4,55 millió lejre pályázik erre a célra.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?