Vásárlási utalvány jár az újrahasznosítható hulladékért Csíkszeredában

Három lej értékű vásárlási utalványokat osztanak ki azoknak, akik szeptember 21. és 27. között csatlakoznak az Eco-Csík Térségi Hulladékgazdálkodási Vállalat hulladékgyűjtő akciójához, amelyet Csíkszeredában és a cég által kiszolgált községekben szerveznek.

Bolygónkon egyre nagyobb méreteket ölt a környezetszennyezés, halmozódik a szemét, napról napra növekszik a veszélyeztetett állatok és növények listája, így kiemelkedő figyelmet kell kapnia a környezetvédelemnek, nemcsak a nagyvilágban, hanem térségünkben is. Ennek jegyében nyílik most lehetőség Csíkszereda és a környékbeli települések lakóinak, hogy megszabaduljanak a háztartásokban felgyülemlett, újrahasznosítható hulladéktól.

Az akció résztvevőit ezúttal vásárlási utalvánnyal jutalmazzák a szervezők. Minden öt kilogramm leadott műanyag, alumínium, papír és üveg hulladék után egy darab 3 lej értékű utalvány jár, a jó állapotban lévő sörös és vizes rekeszekért pedig két darab 3 lejes utalvány jár.

A leadható hulladéktípusok között szerepelnek a tiszta műanyag palackok, háztartási flakonok, műanyag tasakok, csomagolópapírok, kartondobozok – mindezeket lapítva gyűjtik össze –, továbbá tiszta alumínium, karton és papír termékek, tiszta befőttes, ásványvizes, italos és parfümös üvegek. Felhívják a figyelmet, hogy vegyi anyaggal, élelmiszer-maradékkal szennyezett műanyagok, papírok, ablaküvegek, tükrök, porcelán, kerámiák, evőeszközök, kis vastárgyak, villanykörték, szemüvegek, orvosságos üveg, hungarocell, CD-lemez, magnó és videokazetta, illetve autóbontásból származó elemek nem adhatók le.

Gyűjtési helyszínek

Csíkszeredában szeptember 21-én és 22-én, 10 és 17 óra között lehet leadni a hulladékot, az alábbi gyűjtőpontokon: Brassói út (a vonatállomással szemben), Rét utca (a Patak és Forrás utca kereszteződésénél), Nagyrét utca (a Cirkusz helyén), Csíksomlyó (gyermekotthonnal szemben), Zsögödi Nagy Imre Galéria (a Galéria udvarán), Testvériség sugárút (Gyermek sétány bejárata melletti parkoló).

A leadásért járó utalványokat december 31-ig lehet majd beváltani az Amigo üzletekben. A gyűjtés szervezői remélik, hogy a régió lakói aktívan részt vesznek a hulladékgyűjtési akcióban, ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy nemcsak tanúi, hanem résztvevői is lehetnek a környezetvédelmi tevékenységeknek, tudatosítva, hogy minden kis tett, döntés átbillentheti a mérleget Földünk javára.

Az újrahasznosítási akció az Amigo, a Harplast és az Eco Bálint Recycling Kft-vel, valamint a csíki önkormányzatok segítségével valósul meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?