Június 27-én polgármestert választanak Szilágysomlyón

A kormány szerdán kitűzte az időközi helyhatósági választások időpontját, így a Szilágy megyei Szilágysomlyón is június 27-én döntenek a polgármester személyéről.

A Báthoryak városában 2020. december közepétől nincs polgármester, a városvezetést, ügyintézést a helyi alpolgármester, Lazar Ioan Radu végzi, aki polgármesteri tisztséget is betölt – ismertette Szabó Ernő Csaba városmenedzser.A szilágysomlyói polgármesteri hivatal épülete | A szerző felvétele

Ez idáig már négy jelölt van a polgármesteri tisztségre, egy független, valamint a Nemzeti Lioberális Párt (PNL), a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője.

Az egykori polgármester, Septimiu Cătălin Ţurcaş, 2004 óta volt az önkormányzat élén, az ötödik mandátumában hivatali visszaélés miatt felfüggesztették tisztségéből. Az idei választásokon a helyi RMDSZ nem állít jelöltet – tudtuk meg a városmenedzsertől.

A választási periódus május 23-án kezdődik, a jelöléseket június 7-éig kell benyújtani, a kampány június 12-én kezdődik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?