Jövő tanévben is lesz Délutáni Oktatási Program

Folytatódik szeptemberben az Iskola Alapítvány Délutáni Oktatási Programja. Az Afterschool programot 58 település 63 tanintézményében biztosították a 2023/2024-es tanévben, „ezáltal több mint kétezer család részesült közvetett anyagi támogatásban, a meleg ebédhez való hozzájárulással és a pedagógusok bérének finanszírozásával” – írja pénteki közleményében az RMDSZ.

„A 2023/2024-es tanévben is számos család számára jelentett hatalmas segítséget az Iskola Alapítvány által 58 településen és 63 tanintézményben biztosított Délutáni Oktatási Program. Az Afterschool célja az anyanyelvi oktatás vonzerejének növelése, az identitás megőrzése, a magyar oktatás megerősítése, a magyar iskolák népszerűsítése és a családok közvetett anyagi támogatása” – áll az RMDSZ közleményében.

Illusztráció | Fotó forrása: Pixabay

Ebben a tanévben 2833 gyermek vett részt a foglalkozásokon a közlemény szerint. Mint írják, „ezáltal több mint kétezer család részesült közvetett anyagi támogatásban, a meleg ebédhez való hozzájárulással és a pedagógusok bérének finanszírozásával”.

Illusztráció | Fotó forrása: Unsplash

Arról is beszámolnak, hogy a 2019-ben indult program számokban mérhető sikere és kiterjedése „az elmúlt öt évben megduplázódott”. „Nemcsak a helyszínek és a programban résztvevő diákok száma növekedett jelentősen az elmúlt öt évben, de a pedagógusok száma is. A tanórák után 182 szakképzett pedagógus foglalkozott a román többségű közegben élő elemistákkal, akik segítettek a gyermekeknek a házi feladatok megoldásában, illetve különböző készség- és képességfejlesztő tevékenységet tartottak számukra” – számolnak be.

A közlemény szerint a 2024/2025-ös tanévben is folytatódik a Délutáni Oktatási Program, továbbra is biztosítva a szórványban élő elemis diákok támogatását és az anyanyelvi oktatás megerősítését.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?